Finland

Finland visiting the project countries:

Portugal

Article in the digital newspaper: Tavastia tapetilla (2016).Tavastia tapetilla 2016
PolandItaly

Article in the digital newspaper of "lammille.fi"UK

Article in the local newspaper Keski-Häme (29.6.2017)


Halifax 2017, Team Finland, Lammin lukio students:
HOW TO: Ear boosts.

Mobility on Romania 9.-13.10.2017


Yrittäjyystaitoja hiomassa Romaniassa

Romaniassa asuimme kaupungissa nimeltä Cluj-Napoca, joka sijaitsee Transilvaniassa Luoteis-Romaniassa. Ikävä kyllä emme päässeet vierailemaan Transilvanian linnassa. Suomen ryhmästä neljä opiskelijaa saivat perhemajoituksen ja loput neljä opiskelijaa sekä opettajat majoittuivat paikalliseen hotelliin. Hotelli, jossa asuimme, oli ison ja modernin kauppakeskuksen vieressä, jossa vietimme aikaa lähes joka ilta muiden opiskelijoiden kanssa. Myös perheissä majoittujat pääsivät viettämään aikaa muiden maiden opiskelijoiden kanssa.

Ennakkotehtävänämme oli valmistaa tuote kierrätysmateriaaleista. Me valmistimme sadetakin erilaisista muovikasseista. Toisena tehtävänä oli paikallisten tuotteiden esittely, joista osa esiteltiin kuvina ja osan veimme Romaniaan. Me veimme mukanamme sahtia ja Tuulosrievää, ja tietysti Fazerin sinistä, vaikka se ei paikallinen tuote olekaan. Romaniassa pääsimme tekemään projektia kansainvälisissä ryhmissä. Tehtävänämme oli luoda nettikauppa, jossa myytiin joka maan paikallisia tuotteita sekä maiden kehittämiä tuotteita kierrätysmateriaaleista. Tehtävä oli melko vaikea, sillä aluksi emme oikein ymmärtäneet, mitä tehtävässä kuului edes tehdä ja aikaa tehtävään oli varattu melko vähän. Loppujen lopuksi joka ryhmä sai tehtyä jonkinlaisen sivuston ja ne esiteltiin vuorotellen.
Koulun ohella meille oli keksitty joka päivälle aktiviteetteja. Ensimmäisenä päivänä menimme koulun jälkeen puistoon, joka sijaitsi hotellimme lähellä. Puistossa oli tarjolla erilaisia aktiviteetteja, joiden avulla päästiin tutustumaan toisiimme. Toisena päivänä vierailimme laventelifarmilla sekä Niculan luostarissa. 
Keskiviikkona meille esiteltiin Cluj-Napocan keskustaa ja näimme mm. hienoja kirkkoja. Vanhat kadut ja rakennusten julkisivut olivat kauniita. Vierailimme samana päivänä etnografisessa museossa, missä pääsimme tekemään koruja sekä ikonimaalauksia. Torstaina pääsimme näkemään vaikuttavan suolakaivoksen sekä vierailemaan viinitilalla, missä myös söimme lounaamme. Lisäksi pääsimme viettämään iltaa Marjaanan ja Ainon host-perheen luona, kun he järjestivät Suomen edustajille grilli-illan. Perjantaina projektimme sai päätöksen vieraillessamme kasvitieteellisessä puutarhassa, josta jokainen ryhmä sai sitten lähteä omaa tahtiaan.


Kuten jokaisella Erasmus matkalla, myös Romaniassa luotiin uusia ystävyyssuhteita, joita pidetään yllä tänäkin päivänä. Koko Erasmus+ -projekti saa päätöksensä 23.-27.4.2018, kun viimeinen opiskelijatapaaminen järjestetään Lammilla. Tapaamisesta tulee varmasti ikimuistoinen.


Teksti: Eerika Ranta
Kuvat: Eerika Ranta (kuva 1) ja Katja Kiiliäinen (kuvat 2 – 4)

Video of the mobility of Romania


Mobility in Lammi 23.-27.4.2018


Visiting in the local companies:


Visiting in the local bank Lammin Säästöpankki.
Customer Manager Erno Rosenberg gave us a lecture
about the bank and entrepreneuriall skills.
No comments:

Post a Comment